Et lønnsomt grønt valg

 Solcelleanlegget fra Kraftkar Energi er en god investering for oss i Bademiljø.

Strømmen produsert av anlegget har gitt oss et positivt økonomisk bidrag fra dag én,

sier Steinar Haugstad, daglig leder hos Bademiljø på Gol.

Haugstad har installert 48 panel på til sammen

100 kvadratmeter med solceller på taket på lagerbygget til Bademiljø i Sentrumsvegen 10

på Gol. Anlegget produserer på en god dag opp

mot 140 kilowatt timer med strøm, og utgjør et betydelig bidrag til bedriftens daglige forbruk på rundt 200 kilowatt timer.

NYSGJERRIG PÅ SOLCELLER TIL

DIN BOLIG ELLER BEDRIFT?

Stian og folkene hans imponerte meg fra første møte. De er profesjonelle i alt de foretar seg, og hele prosessen gikk knirkefritt.  Jeg kunne montert selv,

men overlot alt til Kraftkar Energi,

sier Haugstad.

TENKER GRØNT


Bademiljø har over mange år tenkt grønt og installerte allerede i 2008 varmepumper og energibrønn for å redusere energiforbruket. Solcellene er en forlengelse av denne tankegangen.


Kombinasjonen med energibrønn, varmepumper og solceller gir en veldig god effekt. Bedriften sparer mye på utgifter til oppvarming av butikk, lager og leilighetene i bygget, sier Haugstad.


Haugstad har også installert solcelleanlegg hjemme i huset på Gol. Hytta på Ørterstølen står for tur. Valg av leverandør falt på Kraftkar Energi. For Haugstad var det viktig å ha en lokal bedrift å forholde seg til.

Ålingsfirmaet har imponert 56-åringen på mange måter.

GOD ØKONOMI


Rørleggeren legger ikke skjul på at det også ligger økonomiske hensyn bak beslutningen om å investere i solenergi. Dagens strømpriser gjør at investeringen i solcelleanlegg er en god bidragsyter inn i selskapets regnskap.


Investeringen er nedbetalt på mellom 6 og 8 år, forutsatt samme nivå på strømprisen som i dag. Når vi tar med i beregningen at anlegget har en levetid på 20 til 25 år, så sier det seg selv at dette er en god investering, forteller Haugstad.


Han anbefaler andre bedrifter i Hallingdal å undersøke om de har lokaler som er egnet for solcelleanlegg, og å gjøre en kalkyle på lønnsomheten rundt å installere denne type energikilde.

Haugstad synes det er spennende å lære hvordan anlegget fungerer og følger ivrig med på appen Shinephone.


Jeg studerer appen flere ganger om dagen. Det er artig å følge med på hvor mye strøm anlegget produserer til enhver tid, og appen setter meg

i stand til å forstå hvordan anlegget virker under ulike værforhold, sier Haugstad.

SAMMEN FINNER VI SKREDDERSYDDE

LØSNINGER FOR DEG OG DINE BEHOV

MER ENN SOLCELLER


Kraftkar Energi har sertifisert energirådgiver som tilfredsstiller kompetansekravene i henhold til Energimerkeforskriften §18. Vurderer du å etterisolere taket kan vi hjelpe deg med hele eller deler av jobben; prosjektering, fjerning av ballaststein, isolering, membran-tekking, solcelleanlegg og grønt tak.


Vi utfører gratis befaring, og hjelper deg med å finne solcelleanlegget som dekker dine behov og er tilpasset bygget og beliggenheten. Kraftkar Energi beregner størrelse på anlegget, tar hensyn til snølast, gir råd og monterer på alle typer bygg i Hallingdal og Ringerike, sier daglig leder Stian Øygardslia.

Kraftkar Energi AS eies og drives av ålingstrioen Audun Flaget Aasen,

Erlend Medgard og Stian Øygardslia.

Kraftkar Energi har avtaler med lokale installasjonsfirma som tar seg av det elektriske. Vi tar ansvar for hele prosjektet fra start til mål og sikrer best mulig resultat, og en smertefri prosess for deg som kunde, enten du er privatperson eller bedrift, avslutter Øygardslia.

Fram til første oktober i år får private støtte fra Enova på 2000 kroner per kilowatt installert. Støtten blir redusert fra oktober til 1250 kroner per kilowatt.

Vi i Kraftkar synes denne reduksjonen er urimelig, og har valgt å kompensere for hele støtten som faller bort. Våre kunder får da også etter første oktober en støtte på kr 2000 per kilowatt installert, 1250 kroner fra Enova og 750 kroner fra Kraftkar. Dette kaller vi Kraftkarstøtten sier Øygardslia.

LA OSS FINNE DEN BESTE LØSNINGEN FOR DEG!